King, Westander och Doberman bland årets vinnare
Forsman & Bodenfors är Årets Stora Byrå i Regis årliga branschstudie där kundnöjdheten mäts bland Sveriges kommunikationsköpare. Kategorin är ny för i år där landets största byråer – de med en byråintäkt över 100 mkr – mäts mot varandra.

Det finns ett tiotal byråer som har vuxit sig så stora i Sverige att deras årliga byråintäkt överstiger 100 mkr. Det handlar om byråer som tack vare ett gediget och långsiktigt byråledarskap har lyckats växa sin verksamhet på ett positivt sätt ihop med nöjda kunder. I år har vi därför introducerat ett specialpris till dem, där de mäts mot varandra oavsett disciplin, säger Pia Grahn, vd för Regi Research & Strategi.

Årets vinnare – den första vinnaren någonsin i denna nya kategori – är Forsman & Bodenfors, som tack vare en hög kundnöjdhet kniper första platsen, före Gullers Grupp som kommer på en stark andra plats och DDB Stockholm som är trea.

Många av landets byråer får fina bedömningar av sina kunder och konkurrensen om första placeringarna är riktigt tuff. Bland vinnarna i de övriga kategorierna i år ser vi både tidigare års vinnare som Westander, men även nya vinnare som Super Tuesday och Knut Kommunikation samt tidigare vinnare som är i topp som King, säger Pia Grahn.

Det är för 17nde året i rad som Regi Research & Strategi har genomfört sin stora branschstudie där kundnöjdheten mäts bland Sveriges största kommunikationsköpare.

Årets studie omfattar närmare 3000 bedömningar och 180 byråer inom 17 olika kommunikationsdiscipliner.

* I år har vi för ovanlighetens skull en delad första placering i mediebyråkategorin. Tre Kronor Media är kvar på en stark första placering men i år delar de den med MEC som har lyckats få exakt samma slutresultat, säger Pia Grahn.

Om Regi och Årets Byrå 2017:
Årets Byrå är Sveriges största bransch- och kundstudie inom kommunikationsområdet och genomförs för 17nde året av analysföretaget Regi. Vinnarna i Årets Byrå 2017 koras vid ett årligt galaevent, i år på Münchenbryggeriet, Stockholm. Årets Byrå genomförs även i Norge och Finland.

Samarbetspartners i projektet Årets Byrå 2017 i Sverige är Resumé och PP Pension. Branschstudien Årets Byrå stöds av KOMM, Sveriges Annonsörer, Sveriges Marknadsförbund och Sveriges Kommunikatörer.

För mer information, vänligen kontakta:

Pia Grahn, vd Regi Research & Strategi
+46707688101

Robert Skölfman, grundare Regi Research & Strategi
+46707705385

Mikael Kärrlander, projektledare Årets Byrå, Regi Research & Strategi
+46709667000