Reklambyrån Ellermore är ny vinnare i Årets Byrå 2017, i reklambyråkategorin för byråer med en årlig byråintäkt på 25-50 mkr.
De kliver upp från en stark andra placering till vinnare i sin kategori.

– Det är jämnt i toppen, och vi var väldigt glada för en pallplats i tisdags. Att nu få veta att vi faktiskt har vunnit är fantastiskt roligt, givetvis är det enormt hedrande att komma överst. Speciellt eftersom det är andra gången vi vinner, säger Carola Ristoff, vd på Ellermore.

Samtidigt innebär detta att FCB Fältman & Malmén, som i tisdags utsågs till vinnare i denna kategori, blir av med förstaplaceringen på grund av felaktigt underlag vad gäller byråns ekonomi.

– Lika mycket som vi beklagar detta, gläder vi oss ändå åt det stora förtroende, den uppskattning och det höga kundbetyg vi fått från våra uppdragsgivare, säger Magnus Fältman, cd för FCB Fältman & Malmen.

– Det här är naturligtvis mycket olyckligt att detta har skett men det är den mänskliga faktorn som har varit framme. I dialog med FCB Fältman & Malmén har vi kommit fram till att de inte längre kan stå kvar som vinnare, säger Pia Grahn, vd för Regi.

Justeringen påverkar denna kategori där Ellermore nu utses till ny vinnare. Ny tvåa är därmed (Norrlandsbyrån) Vinter och Strateg (i Örebro) är trea.

– Ett extra stort grattis riktar vi till Ellermore, som är ny vinnare i denna reklambyråkategori. De kliver upp från en stark andra placering till vinnare i sin kategori, säger Pia Grahn.

Carola Ristoff, vd på Ellermore:
– Vill passa på att tacka alla våra underbara kunder, dom får av oss utmärkelsen ”Årets Kunder”.

För mer information, vänligen kontakta:
Pia Grahn, vd Regi Research & Strategi AB
+46707688101

PM_Årets Byrå 2017_Regi_20170224