HELA LISTAN: 54 byråer deltar i Årets Byrå Norge 2018

– Årets studie innefattar byråer i 6 kategorier – ladda ner pressmeddelande: PM_Årets Byrå Norge 2018_Referenslista

Om några månader, den 8 maj, koras vinnarna i Regis branschundersökning ”Årets Byrå Norge 2018” i Oslo konserthus. Idag offentliggörs de byråer som är med i 2018 års upplaga Årets Byrå Norge. Och rekordmånga byråer är med i år, hela 54 stycken.

– Vi är glada över detta! Studien Årets Byrå Norge 2018 bygger dessutom på rekordmånga svar från de norska kommunikationsköparna, hela 1167 stycken. Det är en rejäl ökning från förra årets ca 900 svar, och det är vi extra glada över. Intresset för Årets Byrå Norge växer och studien blir allt större, säger Pia Grahn, vd för analys- och konsultföretaget Regi.

I snart två decennier har Regi utvärderat samarbeten mellan byråer och deras kunder i Sverige. Årets Byrå är den största branschstudien i sitt slag och i Norge genomförs nu studien för tredje året i rad. Nytt för i år är att Årets Byrå Norge har en ny kategori för Designbyråer. Det kommer även att delas ut två första placeringar i den öppna klassen, en för ”Årets Performancebyrå” och en för ”Årets Contentbyrå”.

– Vi arbetar ständigt med att utveckla vår studie och vi vill spegla kommunikationsbranschen på ett så rättvist sätt som möjligt. Vi är mycket glad att designbyråerna nu får en egen kategori, vilket Årets Byrå-studien har i Sverige och i Finland. Vår ambition är dessutom att Performance och Content redan nästa år ska få två helt egna kategorier i Norge, säger Pia Grahn.

Även som förra året, kommer Regi att dela ut specialpriser inom kreativitet, digital kompetens och strategi. För första gången ska Regi även att dela ut ett specialpris till de byråer som har en byråintäkt på över 100 miljoner NOK. Priset kommer att heta ”Årets Kommunikationsbyrå 100 MNOK” och speglar studien även i Sverige.

– Det finns byråer som har vuxit sig så stora i Norge att deras årliga byråintäkt överstiger 100 MNKR. Det handlar om byråer som tack vare ett gediget och långsiktigt byråledarskap har lyckats växa sin verksamhet på ett positivt sätt ihop med nöjda kunder. I år har vi därför introducerat ett specialpris till dem, där de mäts mot varandra oavsett disciplin, precis som vi gör i Sverige, säger Pia Grahn.

Det är tredje året i rad som analys- och konsultföretaget Regi nu genomfört branschundersökningen Årets Byrå i Norge. Årets nominerade byråer offentliggörs inom kort och årets vinnare offentliggörs den 8 maj 2018 på en gala på Konserthuset i Oslo. Studien genomförs i samarbete med Dagens Näringsliv, ANFO, Kreativt Forum, Mediebyråföreningen och KOMM. Årets Byrå genomförs även i Sverige och i Finland.

 

 

HELA LISTAN (Ladda ned hela listan här): 54 byråer ingår i Årets Byrå i 6 kategorier: (Byråerna är listade i alfabetisk ordning enligt kategoritillhörighet (byråintäkt i MNOK)

DESIGNBYRÅ

Cretalux

FASETT

Northern Beat

Scandinavian Design Group

Uniform

 

MEDIEBYRÅ 50+ MNOK

Carat

IUM/BPN

MediaCom

OMD

RED Media Consulting

Starcom

Vizeum Norge

Wavemaker

 

MEDIEBYRÅ 6-50 MNOK

In-Sight

Mood Communication

PHD

Re:Media

Zenith

 

PR-BYRÅ

Apeland

Geelmuyden Kiese

Iteo

Nucleus

PR-operatørene

Släger

Trigger

Wergeland / Apenes

 

REKLAMEBYRÅ 25-50 MNOK

Allegro

Anorak

ANTI

Empefire

Futatsu Industries

Nord DDB Oslo

Per Høj

POL

We Are Live

 

REKLAMEBYRÅ 50+ MNOK

Dinamo

Hyper

Kitchen

LOS&CO

McCann Oslo

Schjærven Reklamebyrå

SMFB

TRY

 

REKLAMEBYRÅ 6-25 MNOK

Aptum

Ernö

HK Reklamebyrå

Morgenstern

Naug & Venner

Superblaise

 

ÅPEN KLASSE

Idium

NewsLab

RED Performance

REDInk

Semway