Branschstudien Årets Byrå 2015 har startat och svenska kommunikationsbyråer utvärderas återigen av sina kunder inom ett stort antal områden centrala för lyckade och långa kundrelationer.

Undersökningen skickas ut per mail och insamlingen sker till och med november med kompletterande telefonintervjuer. Deltagandet är anonymt.

Alla som deltar i studien bidrar till ökade insikter i byrårelationen och i längden mer framgångsrika relationer. Deltagarna får även en sammanställning över rådande branschtrender från Regi när studien är avslutad.

Regi undersöker bland annat i studien vad som är avgörande vid inköp vid kommunikationstjänster, identifierar trender och förändringar inom kommunikationsbranschen. Delar av resultatet (Nöjd Kund Index) offentliggörs i samband med den årlig gala där de byråer med nöjdast kunder uppmärksammas. Galan för Årets Byrå 2015 kommer att hållas den 11 februari 2016 på Cirkus i Stockholm.

Är du inköpare av kommunikationstjänster och ännu inte mottagit ett mail med din personliga länk till studien är du välkommen att kontakta jonas.studeny@regi.se.