Årets Byrå är Regis årliga bransch- och kundstudie som kartlägger hur nöjda de största kommunikationsköparna är med sina kommunikationsbyråer. Årets Byrå är Nordens största branschstudie där köpare av marknadsföring och kommunikation utvärderar sina kommunikationsbyråer.

Årets Byrå startade år 2000. Studien genomförs av Regi i samarbete med Sveriges Marknadsförbund, SWEDMA, Svensk PR, SES och Dagens Opinion.

                  

Årets Byrå sponsras av MarLaw, Informationsteknik, RIX FM och Bohmans Nätverk.

     

 • Tidplan för Årets Byrå 2023

  Maj – juni: Årets Byrå kör i gång.

  Augusti: Deltagarna laddar upp sina kundlistor via länk till Regi.

  September – november: Studien genomförs via mejl och telefonintervjuer.

  December – januari: Regi publicerar nomineringslistan, dvs nominerade byråer inom respektive kategori.

  Februari: Vinnarna i Årets Byrå utses på den årliga galan.

  Februari – april: Regis kunder får sina kundrapporter och presentationer.

 • Vilka får delta i Årets Byrå?

  Alla byråer som uppfyller kraven får delta i studien. Det är helt kostnadsfritt att delta i studien. För anmälan och vilka krav som finns, klicka in er på länken här.

 • Vilka resultat publiceras?

  Endast byråerna som blir topprankade i Årets Byrå publiceras på vår hemsida.

 • Hur säkerställer ni att svaren är korrekta?

  Resultaten från studien kontrolleras mot andra variabler i undersökningen samt de kvalitativa omdömen som respondenten har uppgivit om den specifika byrån. Eventuella avvikelser har antingen korrigerats, inte medräknats eller kontrollerats med den enskilde respondenten. Kontroll har också skett om det inom ramen för en byrås resultat förekommit kraftiga avvikelser från enskilda respondenter som kan påverka slutresultatet.

 • Hur får jag del av min byrås resultat i studien?

  För att få del av era resultat kan ni beställa er byråspecifika kundrapport. Rapporten ger god insikt i kundernas upplevelse av samarbetet vilket hjälper byråerna i deras fortsatta förbättringsarbete. Om ni är intresserade av att beställa en rapport så kontakta gärna någon i Årets-Byrå-teamet.

 • Hur hanterar ni personuppgifter i samband med studien?

  Vi är väldigt måna om att personuppgifter behandlas på ett korrekt och säkert sätt. Ta del av vår personuppgiftspolicy här: PUP Kommunikationsbyråer. Regi skickar även personuppgiftsbiträdesavtal för de byråer som deltar i Årets Byrå.